Mammas lilla tjej!

Postat av Martina den 2011-04-29 02:28:34



Emelie | 3 k o m m e n t a r e r

Fina underbara barn

Postat av Martina den 2011-04-29 01:24:01


Det här med att få tid till att blogga på dagen är inte så lätt sen är det väl typiskt att när Alexander vaknar så somnar Emelie och tvärtom ja inte ska dom sova samtidigt iallafall.
Alexander har dessutom börjat klättra väldigt mycket eller klättra har han gjort ett tag men inte sådär så det blir farligt.
Men idag höll han på att skrämma slag på sin mamma då han hade klättrat upp på ena tripp trapp stolen, den utan bygel och på det sättet kommit upp på köksbordet så där stog han med ett stor leende och dansade samtidigt som han ropade  MAMMA, MAMI högt. BUS!
Den där stolen står nu i Stephanie rum för han drar den och ska klättra upp överallt , helt livsfarligt och man vågar knappt lämna honom en sekund oövervakad.
Han har även börjat prata väldigt mycket och han avbryter en hela tiden när man pratar med MAMMA! sen räcker det inte med att man säger ja, utan man måste titta honom i ögonen och säga ja för annars fortsätter han bara med mamma, mamma, mamma... tills man svarar.
Han ber om vatten hela tiden fast på spanska " mamma, agua!" sen pendlar han mellan att kalla mig mamma och mami.
Emelie hon är en riktigt glad tjej och så fort man pratar med henne så skiner hon upp och svarar med ett leende, söt.
Stephanie har varit på strålande humör för hon ska nämligen uppträda på melodifestivalen i skolan med några kompisar dom ska sjunga inför hela skolan, in the club som Danny saucedo sjöng i melodifestivalen.
Så nu tränas det för fullt både i skolan och hemma, spännande!

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r

Bvc- 3 månaders kontroll

Postat av Martina den 2011-04-14 01:48:41



Emelie | 1 k o m m e n t a r e r

Vaccination och utelåsta

Postat av Martina den 2011-04-14 01:16:51


Vaccinationen är avklarad och precis som jag trodde vart Emelie väldigt ledsen och var svår att trösta så mitt mamma hjärta gick i tusen bitar, till och med vår bvc sköterska sa att hon fick ont i hjärtat av att Emelie vart så ledsen.
Men vi gick ut i väntrummet så fick hon bröstet och vart snabbt glad igen och somnade sedan i vagnen.
Var sedan i centrum och kikade lite på MQ´s rea och det fanns massor av fint men allt satt bara helt fel på min kropp då jag har mycket kvar att gå ner, så jag fick bara ångest och gick därifrån tomhänt. Kändes lite surt men jag får se till att gå ner i vikt så jag kan bära fina kläder igen.
Hämtade Stephanie lite tidigare och på väg hem kom jag på att jag har på min nya jacka och mina nycklar ligger i andra jackan hemma, Gonzalo jobbar till 21!
Träffar på Gonzalos kusins tjej som bor huset breved oss så vi gick hem till dom och vi åt middag tillsammans, Gonzalo kom med nycklarna och vi kom hem vid 19.30 och skönt nog somnade alla barnen snabbt ikväll.

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r

3 månaders vaccination

Postat av Martina den 2011-04-13 09:14:00


God morgon!
Stephanie är i skolan och jag och småttingarna ska möta upp barnens farmor och Stefany för att besöka BVC.
Jag har valt att be om hjälp idag då Emelie ska få sin 3månaders vaccination och då Alexander har ganska mycket spring i benen och brukar bli jätte arg när vi ska lämna leksakerna i väntrummet för att gå in till sköterskan så är det skönt att dom kan sitta kvar utanför med honom så jag kan ge Emelie min fulla uppmärksamhet.

Emelie | 1 k o m m e n t a r e r

Tummen

Postat av Martina den 2011-04-10 00:20:56


Emelie är otroligt snuttig liten tjej så vi har napp till henne för att jag inte ska behöva ha henne vid brösten 24/7 dock har hon fortfarande inte riktigt godkänt nappen och den åker ofta ut så man får stoppa tillbaka den,  ja och ibland fungerar det inte alls och hon hamnar endå vid bröstet.
I veckan hörde vi ett högt "smackande" från spjälsängen och där låg hon och sög på sina händer och nappen hade hon spottat ut.. hela veckan har hon fortsatt såhär men i torsdags så hittade hon sin tumme och efter det så åker den in i munnen varje gång hon sover.
Jag sög själv på tummen när jag var liten och jag lovar det var en lång och jobbig kamp att sluta med det och jag var ganska gammal innan jag lyckades sluta... ja tummen finns ju alltid där och åker in automatiskt i munnen när man sover.
Napp är lättare att sluta med, Stephanie hade endast napp när hon skulle sova när hon var runt 1 1/2år och sedan gick vi till skansen och lämnade napparna till kattungarna. Det vart en ledsen natt men sen var hon stolt och napparna glömdes bort.
Även om jag måste erkänna att det ser så otroligt sött ut när hon ligger där med tummen i munnen så vill jag inte att hon börjar med det då det är just så svårt att sluta med den vanan och tänderna kommer stå ut precis som mina gjorde...
Så när jag hör det här "smackande" ljudet så försöker jag byta ut tummen till nappen, sen får vi se om jag lyckas eller om hon endå börjar suga på tummen.

Emelie | 1 k o m m e n t a r e r

Avskavt hår och dreggel

Postat av Martina den 2011-04-05 15:37:59


Vårat underbara lilla charmtroll man smälter när hon ler stort och dom två små skrattgroparna visar sig, det har snart gått 3 månader men det känns som hon har funnits med oss ännu längre.
Jag måste erkänna att jag får redan lite smått ångest när jag tänker på att tiden går så fort och både Alexander och Emelie ska börja dagis till hösten nästa år, för det måste vi sätta oss ner och söka nu för att få plats.
Idag upptäckte jag att håret har skavts av ännu mer i hennes bakhuvud, sådär chamigt och snyggt! Vilken tur att det växer ut snabbt.
En annan sak som jag måste göra är att beställa hem dregglisar då hon börjat dreggla senaste dagarna.

Emelie | 1 k o m m e n t a r e r

Hjärtat

Postat av Martina den 2011-04-01 00:52:36


Lill prinsen
Vad man känner sig hjälplös när ens barn mår så fruktansvärt dåligt, imorgon ska vi börja ge lite yoghurt och fortsätta med vätskeersättningen så hoppas vi att han får behålla det för som det är nu behåller han inte ens vätska.

Alexander | 6 k o m m e n t a r e r

Till bloggens startsida


Välkommen till mig!

Jag som skriver här inne heter Martina och är 24år. Jag är tillsammans med min stora kärlek Gonzalo sedan 2004 och vi är stolta föräldrar till Stephanie 030524, Alexander 090919 och Emelie 110116.
Vi bor norr om Stockholm i vår bostadsrätt och här trivs vi väldigt bra!

I bloggen får ni följa glimtar från vår vardag och jag skriver mycket om familjelivet, shopping, inredning, matlagning och fotar mycket.


KONTAKT [email protected]




♥ ♥ ♥




S T E P H A N I E emy
född 23 maj 2003 | 3035g 49cm




A L E X A N D E R rodrigo
född 19 september 2009 | 3350g 50cm




E M E L I E celine
född 16 januari 2011 | 3390g 49cm


♥ ♥ ♥








Mammas lilla tjej!
Fina underbara barn
Bvc- 3 månaders kontroll
Vaccination och utelåsta
3 månaders vaccination
Tummen
Avskavt hår och dreggel
Hjärtat




Alexander
Allmänt
Emelie
Graviditet 3
Resor
Stephanie
Utflykter



♥ ♥ ♥



2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December



2 0 1 0

Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December