Första baby plagget

Postat av Martina den 2010-10-30 00:31:35



Första baby plagget är inhandlat, ja jag kunde helt enkelt inte hålla mig!

På rutin ultraljudet tippade hon på en flicka men det är osäkert och vi vet inte till 100% säkerhet vad det är för kön förens den 8 November då vi ska på 3d/4d ultraljud.


(Har sparat kvittot om det nu visar sig va en till liten pojke där inne)



♥Newbie by KappAhl- storlek 56♥




| 0 k o m m e n t a r e r

Vecka 28

Postat av Martina den 2010-10-28 01:28:24


Då har jag gått in i vecka 28, den här veckan känner jag mig inte lika positiv längre..
Jag är less riktigt less kan jag tala om för er!
 3 månader återstår = 90 dagar exakt ja som igentligen kommer gå ganska snabbt men så som det brukar känns dom sista graviditets månaderna som en evighet.
Mamma kläderna passar knappt längre, känner mig som en strandad val,  svullna och onda fötter som smärtar vid varenda steg man tar, ont i rygg så man knappt kan röra sig, humörsvängningar!
 Ja som sagt jag är less på att vara gravid nu!

Men samtidigt är det helt jäkla underbart att känna lillens sparkar och hur hon/ han vrider,vänder och buffar och har sig därinne.

Just nu har vi speciellt två höjdpunkter vi ser fram imot innan bebis kommer:

* Barnrummet blir klart så vi kan börja inreda till Alexander och bebis (som kommer dela rum)
* 3d/4d ultraljud på Tittutkliniken den 8 Nov 






Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Graviditet 3 | 1 k o m m e n t a r e r

Vecka 27

Postat av Martina den 2010-10-21 14:13:42



Inatt har jag haft ont i magen, kanske cystan som spruckit *önsketänkande* men det ska tydligen göra jätte ont.. men inte alltid så jag hoppas självklart att det inte ska göra ont.

Har köpt tabletter mot halsbränna idag för nu har jag står inte ut längre då jag haft det  i två dagar nu, hemskt!

Ont i ryggen har jag fortfarande men annars mår jag bra, 97 dagar kvar till bebis!



 Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

 Källa: Familjeliv.se

 


Graviditet 3 | 2 k o m m e n t a r e r

1-års kontroll

Postat av Martina den 2010-10-21 00:48:12


Besöket på bvc gick bra, först träffa vi "våran" bvc sköterska och sedan fick vi gå vidare till doktorn som kollade kurvan samt lyssnade med sitt stetoskop vilket inte var poulärt från Alexanders sida så hon fick kämpa lite men det gick tillslut.

Alexander är en frisk kille, lite under på längden och lite över på vikten men endå inom det "normala"


Hon ställde frågan om han går eller ska börja på förskola så förklarade att han ska vara hemma då vi ska ha en till i Januari..
Märktes att hon tyckte väll inte det var det bästa och slängde ur sig
"jaha och mamma som kanske ville börja jobba" och "Oj då blir det väldigt tätt"
Så förklarade att vi har valt själva att ha så pass tätt och jag vill vara hemma med båda barnen men det svarade hon inte riktigt på.
Ja alltid får man någon "pik" någonstans...


Alexander | 1 k o m m e n t a r e r

Bubblor

Postat av Martina den 2010-10-19 00:08:04



Vilken kväll! Massor hade jag tänkt göra men ingenting vart gjort för Alexander hade bestämt sig för att vara vaken men tillslut sådär vid 23 tiden vann mamma och Alexander somnade sött.


Idag tog jag barnen till centrum för att handla vantar till båda och en mössa till Stephanie, ja vilket kan låta lätt men det är samma visa varje år då mössa ska inhandlas till Stephanie då det är extremt svårt att hitta en som både sitter bra och gör fröken nöjd.
Stephanie har underbart hår men att hitta just en mössa som sitter bra på hennes "stora" hår är en utmaning men tillslut hittade vi en som funkar så den får hon ha ett tag till,  tills det är dags att ge sig ut igen och hitta en bra vintermössa *suck*







Bubblor har vi alltid med i vagnen, då är storasyster sysselsatt och lillabror är även han nöjd då han bubblar av skratt.




Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r

100 dagar

Postat av Martina den 2010-10-18 20:38:24



♥ Om 100 dagar är liten beräknad att komma till världen ♥


Graviditet 3 | 0 k o m m e n t a r e r

Vecka 26 (25+0)

Postat av Martina den 2010-10-14 00:20:40


Då har jag gått in i vecka 26 och som ni läst har jag varit extremt trött den här veckan och för att orka har jag sovit med Alexander på förmiddagen någon time.
Min aptit är kvar och jag måste nog dra ned lite på alla sötsaker, ryggont och ont i knäna och svullna fötter är även det kvar.

Bebisen sparkar på och det är mys, just nu längtar jag till 8 Nov då vi ska få se vem som bor där inne=)





Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Källa: familjeliv






Graviditet 3 | 1 k o m m e n t a r e r

Blivande trebarnsmamma

Postat av Martina den 2010-10-12 01:00:25




Från att vakna med världens energi så blir jag så himmla trött efter några timmar så vid 10 när Alexander somnade så somnade även jag fast på soffan.
 Har även fått världens aptit jag vräker i mig mat som det inte finns något stop känner mig även sprickfärdig och magen kliar så har blivit noga med att smörja mig nu. Det gör ont i rygg, svank, knän och fötter ja jag är helt slutkörd känns det som.. annat än vad bebis är då hon/ han kommit igång ordentligt med sparkandet så hela magen guppar och rör sig.

Om 106 dagar ja det är ca 3månader tills jag kommer bli trebarnsmamma och vi blir fem i familjen och även om det var planerat så känns det overkligt men jag ser fram imot det jag älskar min pojkvän som även är världens bästa pappa och vi har samma mål och tankar om livet och barnen är vårat allt.

Men lika stor omställning som att få barn nr två blir det nog inte att få nummer tre även om vi är inställda på att det såklart kommer bli mycket jobb då vi kommer ha två småbarn hemma och ett skolbarn som har läxor osv.

Vi har valt att ha Alexander hemma så han ska alltså inte börja på förskola vilket känns rätt för oss och jag som mamma känner att jag vill, orkar och klarar det. Jag som även arbetat på förskola med 1-3åringar i flera år vet att jag kan ge mina barn precis det dom får på förskolan om inte mer.

Jag har inget imot föräldrar som sätter sina barn på förskolan tidigt, Stephanie började när hon var 14månader och hon var som gjord för att vara där och sen hade jag inte den möjligheten att vara hemma längre med henne men om man har möjlighet och känner att man själv vill och orkar tycker jag absolut att man ska ta vara på chansen och ha sin barn hemma så länge man kan.

Jag har därimot fått många undrande blickar varför jag inte kommer ha Alexander på förskola för många tycker det är bättre än att ha honom hemma...
Men alla har olika åsikter och vi anser att det här är bara positivt och en stor möjlighet att kunna ha sitt barn hemma lite längre, det här är något som passar våran familj.



Ja vi är redo för det nya tillskottet i familjen och alla ser fram imot den nya bebisen det enda som fattas är lite nya inköp men vi har det mesta kvar från Alexander.





Graviditet 3 | 1 k o m m e n t a r e r

Bus

Postat av Martina den 2010-10-08 11:58:38


Alexander sover så jag har sprungit runt och dammsugit och skurat golv ja allt man inte hinner med ett barn hängandes i benet som skriker mamma =)

Stephanie hoppar över fritids och kommer hem direkt efter skolan för idag kommer morfar på besök och det var ett bra tag sen så det ser hon fram imot.

Nu tänkte jag baka lite sockerkaka till fika och slänga i mig lite lunch innan bus vaknar ja ni anar inte vilken busig liten kille vi har här hemma allt från att dra sönder våra NYA tapeter, kasta ur saker ur skafferiet och av någon konstig anledning tar han alltid vaniljsockret?, han kastar saker, slår mot ansiktet men allt detta gör han med ett leénde på läpparna och skrattar hela tiden för han vet att han gör bus!

Nä äta var det...


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r

Vecka 25... Tankar

Postat av Martina den 2010-10-07 22:22:24


Idag när vi lämnat stephanie i skolan så åkte vi till mamamia för bm besök, ett stick i fingret och alla värden ser bra ut, jag har gått upp yttligare några kilon och har nu bara 5kg kvar till den vikt jag låg på innan graviditeten.
Tog blodtryck, lyssnade på bebisens hjärtljud och mätte magen där måttet låg på 26 om jag minns rätt.

Sen pratade vi lite om Cystan jag har som jag inte alls vet vad jag ska göra med.
Jag går på extra ultraljud då den är stor (74*59cm) och måste kontrolleras och snart är det dags för ett till
(22 Okt) för att se om den krympt eller spruckit som vi hoppas på eller om den vuxit...
Om det är så att den fortfarande är oförändrad eller vuxit sig större så vill läkaren boka in en tid på sjukhuset för att göra en mini operation och punktera Cystan.
Men jag är inte riktigt på den ideén då Cystan sitter inte så att den stör barnet och sen har inte jag heller några besvär av den.

Risken är att om jag låter Cystan vara kvar kan den vara ivägen vid förlossning eller barnet kan födas förtidigt MEN om jag tar bort Cystan och dom är uppe och rotar så riskerar det mer att sätta igång en förlossning än om jag låter den vara kvar.

Så berättade det att om Cystan inte vuxit och är oförändrad så tänker inte jag göra en punktering och är inne på att strunta i det här ultraljudet men hon tyckte endå jag skulle gå då det är viktigt att kontrollera den ja så jag sa att jag går på den här kontrollen för att kontrollera att den inte blivit större men tänker som sagt inte göra något åt den om den inte vuxit..
Ja så får vi se hur den ser ut den 22, jag är ganska säker på att den bara krympt lite eller är oförändrad men vuxit tror jag inte den gjort och gått sönder har den nog inte heller gjort då det ska göra ont så då hade jag nog kännt det.

Ja men besöket gick bra och bebisen mår utmärkt!

Jag mår ganska bra bara stora problem med ryggen har så satans ont och smärtan går ned i rumpan så när jag burit Alexander mycket eller städat så haltar jag fram så jag har så ont på vänster sida så om jag får det gjort ska jag försöka hinna boka tid hos sjukgymnast.
Sen har fötterna börja svullna upp och värker när jag gått mycket så man känner att man blir tyngre och tyngre, det trycker även mycket i magen när jag anstränger mig som sammandragningar.

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
”Att föda” och ”Att möta förlossningssmärtan” av Gudrun Abascal
”Förlossningsrädsla” av Berit Sjögren
”Rädd att föda: din väg till att våga” av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
”Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken” av Anna Wilsby



Källa: Familjeliv 

 


Graviditet 3 | 0 k o m m e n t a r e r

Vart är mina fötter?

Postat av Martina den 2010-10-04 00:26:34



Jag är extremt stor som gravid eller ja för att vara mig då... För det finns många som är mycket större..
 Jag var inte såhär stor med verken Stephanie eller Alexander.

Mvc säger att det beror på att det är tätt mellan graviditeterna samt att jag har den här stora Cystan ja och det är precis vad jag tror också.

idag har bebisen varit väldigt aktiv och sparkat på för fullt så hela magen guppar och rör sig så Stephanie la handen på magen och fick känna bebisens sparkar och hon vart så glad, hon älskar att få följa med i utveckligen och vad som händer med bebisen i magen, titta på ultraljudsfilmer och bilder och vill gärna ligga och känna på magen när bebisen sparkar.
Tråkigt nog kommer hon inte kunna närvara vid 3d/4d ultraljudet i November då hon har skolplikt och har skola men vi får med oss en film samt bilder som hon kommer kunna titta på hemma.

vart är mina fötter?



Graviditet 3 | 2 k o m m e n t a r e r

En vanlig Söndag

Postat av Martina den 2010-10-03 23:59:00


 Idag tog jag och barnen en sväng förbi Täby galopp då dom har en stor loppis där varje helg, detta var dock sista gången för i år och det var många försäljare samt köpare på plats men vi hittade vi ingenting.

Vi har inte gjort så mycket mer förutom att fotbollen stått på här hela dagen och Gonzalos bror samt mamma varit förbi, jag tog mig tiden att fixa Stephanies hår tvätta, afro medel,kamma och slutligen fläta sen har vi suttit och tränat matte i två omgångar idag.

Alexander utvecklas i en väldig fart nu och när det gäller maten så kniper han hårt igen med munnen och vänder kinden imot om någon försöker mata honom så varje måltid ser ut som på bilden nedan och man får skura golv, bord samt barn efter varje måltid.. ja på flera sätt märks det mer och mer att vi klivit in i en fas som heter
" jag kan själv "



 


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r

Vecka 24

Postat av Martina den 2010-10-01 00:14:14


Veckorna flyger förbi känns det som men endå känns det så långt ifrån tills bebis kommer ut.
Fortfarande bra aptit, ONT i ryggen sen har jag fått halsbränna! Har fortfarande inte gått upp dom kilon jag gick ner när jag mått så illa under graviditeten så ligger fortfarande på minus. Ja det är inte lätt att vara gravid:)
Magen har vuxit yttligare och jag ser inte mina fötter längre och jag börjar undra hur stor magen igentligen kommer att bli?!
Bebis sparkar men tycker endå den är ovanligt lugn än så länge.

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Graviditet 3 | 0 k o m m e n t a r e r

Till bloggens startsida


Välkommen till mig!

Jag som skriver här inne heter Martina och är 24år. Jag är tillsammans med min stora kärlek Gonzalo sedan 2004 och vi är stolta föräldrar till Stephanie 030524, Alexander 090919 och Emelie 110116.
Vi bor norr om Stockholm i vår bostadsrätt och här trivs vi väldigt bra!

I bloggen får ni följa glimtar från vår vardag och jag skriver mycket om familjelivet, shopping, inredning, matlagning och fotar mycket.


KONTAKT [email protected]




♥ ♥ ♥




S T E P H A N I E emy
född 23 maj 2003 | 3035g 49cm




A L E X A N D E R rodrigo
född 19 september 2009 | 3350g 50cm




E M E L I E celine
född 16 januari 2011 | 3390g 49cm


♥ ♥ ♥








Första baby plagget
Vecka 28
Vecka 27
1-års kontroll
Bubblor
100 dagar
Vecka 26 (25+0)
Blivande trebarnsmamma
Bus
Vecka 25... Tankar




Alexander
Allmänt
Emelie
Graviditet 3
Resor
Stephanie
Utflykter



♥ ♥ ♥



2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December



2 0 1 0

Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December