Alexander 1år och 11 dagar

Postat av Martina den 2010-09-30 12:02:49




Idag svängde vi förbi BVC på Öppet hus för det var ett tag sen vi var där.


Vikt: 9,510 kg

Längd: 73 cm

Sen fick han två sprutor, en i varje lår som inte alls var roliga och han vart jätte ledsen men det gick över fort och han började skratta snart igen.



Alexander | 1 k o m m e n t a r e r

trött

Postat av Martina den 2010-09-24 22:29:23


Obeskrivligt trött är jag idag sådär att det svider i ögonen och man det blir aldrig tillfälle att vila inte ens när Alexander sovit då det varit full fart hela dagen!

Stephanie har varit i skolan i vanlig ordning och här hemma har vi varit i full gång med att fixa rummet så nu är det mesta gjort och det som är kvar är några glasblock som ska sättas upp samt lister, så det fortsätter vi med imorgon.

Jag har varit nere i centrum och inhandlat tre presenter då vi har två barnkalas i helgen, och påväg hem ringde jag fritids så dom kunde skicka hem Stephanie eller att vi möttes utanför skolan så gick vi hem, lagade mat (rostbiff med potatisgratäng) så kom Gonzalos familj förbi och jag baka sockerkaka och vi fikade.

Alexander är gnällig och har börjat matvägra.. några skedar mat kan man lura i honom sen är det stop så imorgon ska jag göra båda barnens favoritmat pasta med ost/skinksås så kanske han äter. Sen river han i tapeten, skriker när man byter kläder/blöja, hamrar och slår på allt, hmm anar att vi är inne i en ny trotsperiod ja sen när det gäller matvägrandet samt att han är lite extra klängig så har det nog lite med förkylningen och tänderna som e på väg upp.
Ja men inte ska jag klaga det är enda gången han skriker annars är han nog världens nöjdaste och gladaste unge.


Nä som sagt jag är så trött idag så ska hoppa i säng då vi ska upp tidigt imorgon och hinna med allt som nu ska göras.






Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r

Vecka 23

Postat av Martina den 2010-09-23 23:14:50


Det drar och spänner i magen så man känner att den växer, min ischias sitter i och jag får ont då jag överanstränger mig men annars mår jag bra jag har börjat äta "normalt" nu och har aptit vilket är skönt.
Bebisen blir mer och mer aktiv och man ser utanpå magen när den sparkar till, ja det gjorde man redan för två veckor sedan men har glömt skriva det.
Men känner hur det buffar och puffar och det är skönt för då vet man att bebis mår bra! 

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.






Graviditet 3 | 2 k o m m e n t a r e r

kalaset

Postat av Martina den 2010-09-20 23:52:59



 Mat



En av dom fina och goda tårtorna Gonzalos kusin gjorde


Feliz cumpeanos, Fika


Jag och Alexander


Gonzalo, Alexander och Stephanie blåser ut ljusen på tårtan


Öppnar paket








Hemma igen, läggdags


Alexander | 0 k o m m e n t a r e r

1-år

Postat av Martina den 2010-09-20 15:03:42


Den 19 September 2009 kl.17.17 föddes Våran lilla Alexander, nu har det gått ett helt år och han  är vår lilla solstråle i familjen.

Ja det var igår han fyllde år men med all stress han jag inte skriva blogg, på morgonen sjöng jag, Gonzalo och Stephanie så fint "ja må han leva" sen fick han en muffins med ljus i.

 Vid 14.00 bjöd vi på ett stort kalas för dom närmsta så det var ca 60 personer om inte mer som kom och vi bjöd på mat och tårta samt fika och avsluta dagen med paket öppning.


Tack snälla alla som kom för att fira den stora dagen!


 




 


Alexander | 1 k o m m e n t a r e r

Vecka 22

Postat av Martina den 2010-09-16 23:57:48



Illamående tiden är nästan som bortblåst och mår bara lite illa om jag inte äter på mogonen, men min Ischias blir bara värre så har fått rådet att börja med sjukgymnastik.
Magen växer och mina kilon har också börjat öka så har gått upp 4kg av dom 10kg jag gått ned under illamående tiden.

Vadkramperna började för någon vecka sedan och inatt fick jag hela 3 krampanfall, hemskt! Kommer ihåg att med Alexander fick jag vadkramper varje natt under en tid så tillslut skrev läkaren ut något muskelavslappnande medicin.

Imorgon är det extra ultraljud för mig så Gonzalo har tagit ledigt för att följa med, som jag skrev tidigare så har jag en stor cysta så dom vill titta om den krympt eller om den vuxit för risken är att om den fortsätter växa så kan bebisen komma för tidigt. Så vi håller tummarna för att den antingen försvunnit eller minskat.


Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.



Graviditet 3 | 0 k o m m e n t a r e r

Våga

Postat av Martina den 2010-09-11 12:57:15





Idag vågade Alexander på sig lära-gå-vagnen och gick med ett leende på läpparna av lycka:)





Alexander | 3 k o m m e n t a r e r

Vecka 21 (Hunger)

Postat av Martina den 2010-09-10 23:47:44


Då är jag i 20 fulla veckor och gått in i vecka 21 = Halva tiden har gått!
Jag har varit på besök hos barnmorskan och jag ligger fortfarande många kilon minus så hon sa åt mig att ÄTA ja så det gör jag nu men mest onyttigt så det ska jag försöka lägga om men aptiten är tillbaka och jag har gått upp 2-3kg av dom jag gått ner så det är bra.

Alla mina värden är bra och Alexander fick hoppa upp på sängen med mig och lyssna på bebisens hjärtljud  *mys*
Sen fick jag testa mitt urin och det var bra det med = ingen äggvita.

Jag frågade lite om cystan och hon sa att den är inte farlig men eftersom den är ganska stor ( 86 mm * 73 mm)
så måste dom titta nu på det här extra ultraljudet den 17 om den vuxit eller krympt. Risken är om den växer så kan bebisen riskera att födas för tidigt. Ja vi får se vad doktorn säger nu den 17, G har tagit ledigt och följer med iallafall så det känns skönt.

Slutligen fick jag ett papper med nya tider enda till Januari och så fick jag mitt modersintyg som jag måste skicka in till försäkringskassan.

Men bebisen mår jätte bra sa hon och jag har jätte bra värden och det enda jag ska fokusera på är maten så det känns bra.




Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

 




Graviditet 3 | 0 k o m m e n t a r e r

Vecka 20

Postat av Martina den 2010-09-06 08:38:56


Jag är piggare och jag mår inte lika illa, jag får i mig mat om dagarna dock är inte allt bra endå då min ischias har börja visa sig den här graviditeten också... Typiskt men vad ska man göra mina graviditeter är helt enkelt pain in the ass och jag får bara acceptera och stå ut så gott jag kan.
Igår kväll rotade jag och Gonzalo fram vårat Babysound som vi köpte när jag var gravid med Alexander sen låg vi på sängen och lyssnade på bebisens hjärtljud så himmla mysigt.
Magen spänner och växer i rasande fart och jag känner bebis sparka mer och mer.


                                                                    Vecka: 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under
mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Källa: Familjeliv.se


Graviditet 3 | 1 k o m m e n t a r e r

Till bloggens startsida


Välkommen till mig!

Jag som skriver här inne heter Martina och är 24år. Jag är tillsammans med min stora kärlek Gonzalo sedan 2004 och vi är stolta föräldrar till Stephanie 030524, Alexander 090919 och Emelie 110116.
Vi bor norr om Stockholm i vår bostadsrätt och här trivs vi väldigt bra!

I bloggen får ni följa glimtar från vår vardag och jag skriver mycket om familjelivet, shopping, inredning, matlagning och fotar mycket.


KONTAKT [email protected]




♥ ♥ ♥




S T E P H A N I E emy
född 23 maj 2003 | 3035g 49cm




A L E X A N D E R rodrigo
född 19 september 2009 | 3350g 50cm




E M E L I E celine
född 16 januari 2011 | 3390g 49cm


♥ ♥ ♥








Alexander 1år och 11 dagar
trött
Vecka 23
kalaset
1-år
Vecka 22
Våga
Vecka 21 (Hunger)
Vecka 20




Alexander
Allmänt
Emelie
Graviditet 3
Resor
Stephanie
Utflykter



♥ ♥ ♥



2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December



2 0 1 0

Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December