Tuberkulos

Postat av Martina den 2011-09-27 01:27:46


För en tid sedan fick Emelie vaccin mot Tuberkulos och förra veckan började man känna en förhårdnad där sprutan tagits som utvecklades till en liten rodnad men nu har det bara blivit värre och värre och nu är det som en stor röd böld, men det är normalt.

Jag känner mig endå lite orolig för att hon ska reagera så starkt som Alexander gjorde för hans varade och vägrade att läka på över ett år och det är inte normalt.



Lite kort info om tuberkulos:

Tuberkulos är en bakterie som oftast angriper lungorna men även andra organ. Den sprids vanligen genom luften vid hostningar. Sjukdomsförloppet är i de flesta fall långsamt med långvarig hosta, viktnedgång och feber.

Vilka bör vaccineras?

Vaccinatin  rekommenderas till friska barn som i sin nära omgivning har föräldrar. släktingar eller andra personer med Tuberkulos eller barn vars föräldrar kommer från ett land där tuberkulos är vanligare än i Sverige.

Vad händer efter vaccinationen?

Vaccinationen innebär att man skapar en liten hudinfektion. Två till fyra veckor efter vaccinationen uppstår en liten förhårdnad vid injektionsstället. Förhårdnaden blir röd och ökar i storlek och efter en tid uppstår ett sår ur vilket det kan komma var. Såret ska lämnas i fred och läker i regel av sig självt efter några veckor. Undvik basängbad så länge såret är öppet. En del barn får aldrig något sår utan enbart en förhårdnad som försvinner efter någon eller några månader.

Biverkningar?

Ett onormalt stort sår som tar lång tid att läka, feber, huvudvärk, allergisk reaktion.

Emelie | 4 k o m m e n t a r e r

Något är tokigt

Postat av Martina den 2011-09-25 01:10:04


Nu är det andra natten i rad som Emelie vaknar mitt i natten och bara gråter förtvivlat, hon är så ledsen och svår tröstlig och det jobbiga är att vi vet inte vad det är.

Om dagarna har hon också varit gnälligare än vanligt och hon kan se hängig ut, så är det tänderna där uppe som är på väg? Är det att jag slutat att amma helt och hon har ont i magen av att bara äta mat och dricka välling? Eller är det bara en "fas"?

Det är så svårt det där och jag hoppas att det går över snart ♥



Emelie | 2 k o m m e n t a r e r

Alexander 2år!

Postat av Martina den 2011-09-19 13:38:00





Den 19 September 2009 föddes vår lilla Alexander!
 
Tiden går så fort och du fyller idag 2år. Du har en helt underbar personlighet som charmar dom flesta, du älskar fotboll "som pappa", bilar, djur, dansa, laga mat och skoja så alla skrattar.
Du tar hand om dina systrar och ger dom kramar och pussar varje dag och dom älskar dig lika mycket tillbaka. Du är så fin så perfekt precis som dina systrar och jag och pappa är lyckliga över att få vara föräldrar just till er!
♥ Grattis på födelsedagen vår älskade Alexander ♥


Alexander | 1 k o m m e n t a r e r

Alexanders kalas

Postat av Martina den 2011-09-18 21:44:00


Vilken helg! Fötterna värker och huvudet känns tungt men det gör inget för helgen har varit helt underbar.

I lördags var det kalas för Alexander, äntligen! Jag har stått och bakat i timmar den här veckan så det känndes som att det aldrig skulle ta slut.
100 muffins varav ca 50st vart cupcakes, två plåtar kärleksmums, tre citronpajer och en våningstårta...

Kalaset började med att det bjöds på Chilensk mat och sedan vart det sång för Alexander på både Svenska och Spanska såklart och efter det presentöppning och tårta.

"pitbull ft marc rain over me" sattes på hög volym och Alexander bjöd på en riktig charmig show där han dansade och mimade och hela han bara sken av lycka och att ca 40 stycken tittade verkade inte bekymra honom ett dugg ♥

Dock tror jag att ingen på kalaset orkar lyssna just på den låten på ett tag då Alexander insisterade på att BARA lyssna på den så den stod på repeat ett bra tag.

Gonzalos familj var helt underbara och hjälpte till med maten och sen vill jag tacka för alla som kom för att fira Alexander och tack för alla jätte fina presenter! ♥

Imorgon Måndag är det stora dagen, Alexander blir hela 2år!






Alexander | 0 k o m m e n t a r e r

Bvc- 8 månaders kontroll

Postat av Martina den 2011-09-15 00:57:27


Idag har vi varit på Emelies 8- månaders kontroll hela familjen!

Vår BVC sköterska var sjuk så vi fick en annan men hon var verkligen jätte bra, hon frågade om maten och jag berättade det att vi inte gett så mycket mat utan jag har ammat men nu dom två senaste dagarna så har jag nästan bara gett mat och bara ammat en gång per dag och försöker sluta helt för nu har jag ammat i 2år och har fått ont igen och det hade hon full förståelse för.

Hon ville höra hur vårat mat schema såg ut och fick mycket väl godkänt på det, jag kan skriva upp det här senare!

Sen undrade hon lite om säkerheten hemma och den fick vi också godkänt på dock förstod hon att Alexander är i en sådan ålder då han sprider leksaker omkring sig men jag förklarade det att vi försöker ha hans små bilar och saker som är farliga på hans rum medan vi har en låda med större leksaker i vardagsrummet som passar båda MEN det är så klart att han tar ut och slänger små saker på golvet så vi går ju och plockar hela dagarna så får man ha så bra koll som möjligt att hon inte får tag i något och stoppar i munnen.

Hon undrade lite om hon sitter stadigt och det gör hon vilket hon såg sen, hon frågade om hon stod i krypställning och tog sig fram på golven och det gör hon också vilket dom inte behöver kunna vid 8 månader och alla kan inte det heller sa hon.

Hon tog fram en trä leksak som Emelie följde med blicken och sedan undersökte genom att stoppa den i munnen så där fick hon också godkänt.

Hon berömde vår fina lilla tjej och mamma och pappa kunde gå stolta där ifrån :)

Längd: 68cm
Vikt: 8360gr


Emelie | 1 k o m m e n t a r e r

Till bloggens startsida


Välkommen till mig!

Jag som skriver här inne heter Martina och är 24år. Jag är tillsammans med min stora kärlek Gonzalo sedan 2004 och vi är stolta föräldrar till Stephanie 030524, Alexander 090919 och Emelie 110116.
Vi bor norr om Stockholm i vår bostadsrätt och här trivs vi väldigt bra!

I bloggen får ni följa glimtar från vår vardag och jag skriver mycket om familjelivet, shopping, inredning, matlagning och fotar mycket.


KONTAKT [email protected]




♥ ♥ ♥




S T E P H A N I E emy
född 23 maj 2003 | 3035g 49cm




A L E X A N D E R rodrigo
född 19 september 2009 | 3350g 50cm




E M E L I E celine
född 16 januari 2011 | 3390g 49cm


♥ ♥ ♥








Tuberkulos
Något är tokigt
Alexander 2år!
Alexanders kalas
Bvc- 8 månaders kontroll




Alexander
Allmänt
Emelie
Graviditet 3
Resor
Stephanie
Utflykter



♥ ♥ ♥



2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December



2 0 1 0

Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December