Vecka: 33

Postat av Martina den 2010-12-03 02:05:24



Idag har jag knappt kunna gå, att få upp vagnen från alla jäkla trappor i porten tog även sin tid då jag var tvungen att stanna vid varje trappsteg! För er som inte vet så har vi ingen hiss så jag släpar upp och ner vagnen varje dag..

Känns som jag skriver samma sak varje vecka men som ni förstår så har jag väldigt ont fortfarande har dessutom börjat må lite illa igen fast bara på morgonen och det är under kontroll så jag slipper kräkas.
Har jobbigt om nätterna då jag har ont i ryggen och svårt att andas så det har blivit många sena nätter.

Har börjat fundera lite över bf datumet jag fått.... Både med tephanie och Alexander har jag haft mer rätt än läkaren som satt bf-datum. Stephanie kom 6 dagar innan bf och Alexander 5 dagar innan och båda är födda på en Lördag.

Det här barnet var planerat, jag hade koll på mens, ägglossning osv och jag vart gravid som med Alexander på första försöket. Jag fick positivt 5 dagar innan min beräknade mens skulle komma med en cb- digital där det står veckor så med det här vill jag säga att jag hade bra koll när jag vart gravid och ungefär vilken dag jag vart gravid.
När vi sedan är på rul så flyttar hon mig från 15 Januari till 26 Januari... jag får inte till det hur det kan stämma för hur kunde jag få ett tydligt GRAVID då jag fick det om jag inte ens var gravid enligt hennes beräkning..
Iallafall på tittut sa hon att hon trodde mitt bf- datum är 21 och det känns mer rätt.
Jag själv tror bebisen kommer dagarna runt 20 januari, massa svammel men får verkligen inte till det till den 26..


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   

Källa: Familjeliv.se





Graviditet 3 | 1 k o m m e n t a r e r

Kommentarer
Postat av: kevinsmami

Håå vecka 33 ni närmar er :):)

Yes vi ska få en liten babygirl o hon e beräknad till den 8:e februari.



Yes både jag och min man är från Chile.

Vart bor ni nånstans ?

2010-12-03 @ 12:17:45
URL: http://kevinsmami.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Till bloggens startsida


Välkommen till mig!

Jag som skriver här inne heter Martina och är 24år. Jag är tillsammans med min stora kärlek Gonzalo sedan 2004 och vi är stolta föräldrar till Stephanie 030524, Alexander 090919 och Emelie 110116.
Vi bor norr om Stockholm i vår bostadsrätt och här trivs vi väldigt bra!

I bloggen får ni följa glimtar från vår vardag och jag skriver mycket om familjelivet, shopping, inredning, matlagning och fotar mycket.


KONTAKT [email protected]




♥ ♥ ♥




S T E P H A N I E emy
född 23 maj 2003 | 3035g 49cm




A L E X A N D E R rodrigo
född 19 september 2009 | 3350g 50cm




E M E L I E celine
född 16 januari 2011 | 3390g 49cm


♥ ♥ ♥








Emelie 17 månader
Emelies 1års kalas!
Emelie går!
Emelie 12 månader
Emelie 1 år
Emelies så tissingar
La luna
Dom första vingliga stegen
Emelie 11 månader
Första besöket på förskolan




Alexander
Allmänt
Emelie
Graviditet 3
Resor
Stephanie
Utflykter



♥ ♥ ♥



2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December



2 0 1 0

Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December